Sinds mei 2009 vind je op SQLTutorial uitleg over de verschillende zaken rondom SQL. Of het nu gaat over het opzetten van de database structuur of het verwerken van gegevens binnen deze structuur. Je vindt het allemaal op SQLTutorial.nl.
Over mij
Hoi, mijn naam is Andy en ik ben sinds 2009 de beheerder van deze website. Sinds mijn opleiding aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen probeer ik mijn opgedane kennis over SQL en databases via SQLTutorial.nl zo goed als ik kan te delen. Het grote doel van de website is om een goede en volledige bron van informatie te zijn op het vlak van SQL.
Ik heb nu zelf zo’n 15 jaar aan kennis over het werken met databases en het programmeren van applicaties die gebruik maken van databases. Over de jaren heen heb ik met verschillende databasesystemen mogen werken. Deze systemen variëren van MS SQL, MySQL, Oracle en sinds kort ook Postgres.
Aanleiding
De aanleiding voor deze website was dat ik tijdens mijn studie weinig informatie kon vinden over het werken met SQL. Er waren boeken en ook websites, maar deze waren veelal Engelstalig. Nu is het leren van SQL voor de beginnen al een uitdaging op zich, laat staan als je de Engelse taal niet machtig bent. Voor mij voldoende reden om het laagdrempelig en in het Nederlands uit te leggen.
Op de website probeer ik zo eenvoudig mogelijk uit te leggen hoe een database werkt en hoe je met SQL kunt omgaan met de verwerking van gegevens in deze database. Daarnaast vind je goede uitleg over het normaliseren van gegevens om tot een goede structuur van je tabellen te komen.
15 jaar SQLTutorial
Na mijn opleiding is de website met vlagen in het slob geraakt. Een gebrek aan tijd en focus maakte dat ik de inhoud weinig aandacht heb kunnen geven. Met het 15-jarige bestaan in het vooruitzicht ben ik begonnen met het optimaliseren en verbeteren van de uitleg die je vind. Daarnaast is er een lijst met nieuwe onderwerpen dat de komende tijd zijn weg zal vinden naar de website.
De uitdaging van vandaag de dag is dat er meerdere databasesystemen bij gekomen zijn en elk hanteren ze weer als het ware een eigen dialect. Deze vertaalslag wil ik uiteindelijk ook op de website gaan plaatsen.